Geconditioneerd vervoer

CE zie je overal

CE: je ziet ze overal

Nogal wat mensen in mijn kennissenkring hebben een voorliefde voor een speciale auto. Zo wordt een enkeling reuzeblij bij het zien van de elektrische Jaguar I-Pace. Een ander heeft dat eerder bij een oud model Alfa Romeo, of bij het tegenkomen van een Citroën HY bus. Ik heb een zwak voor de auto’s van CE. Die kom je, let maar op, op de gekste plekken tegen.
 
Even terug naar een zonnige, maar vrij koude, maandagochtend in oktober. De dag waarop ik voor het eerst over geconditioneerd vervoer zal horen. Op Lolland bezoek ik dan de Dodekalitten: zoiets als Stonehenge, bevolkt door meer dan levensgrote, door Kadziola gemaakte beelden. Die lijken nog het meest op de Moaibeelden op Paaseiland.
Bij het binnenrijden van het havenstadje Nakskov aan het eind van de middag staat daar een rij sokkels met uit steen gehouwen koppen. Oók Kadziola, dat kan niet missen. Als ik uitstap om ze te fotograferen stopt even verderop een CE auto. Deze dag kan niet meer stuk.
 

CE koerier bij internationaal, geconditioneerd vervoer

Een ontmoeting met Nicole

Als zij ziet dat ik haar auto fotografeer blijkt Nicole de beroerdste niet: ze poseert ernaast. Wanneer ik mij voorstel als koerier uit de beginjaren van CE vertelt ze enthousiast over de vijf jaar die zíj er als internationaal koerier werkt. Een tijd waarin ze mooie en bijzondere ritten heeft gedaan.
Zo moest ze vrijdag in Nederland een pakket ophalen dat pas vanmiddag in Kopenhagen mocht worden bezorgd. En oh ja, de temperatuur ervan moest al die tijd constant blijven. Haar met VebaBox uitgeruste auto heeft ze daartoe het weekend bij CE binnen gezet. Bij het zien van mijn niet-begrijpende gezicht legt ze uit: “Sommige producten moeten onder speciale condities worden vervoerd, zoals medicijnen bij kamertemperatuur. Geconditioneerd vervoer heet dat. Zo’n VebaBox kan heel precies koelen én verwarmen. Op 230 Volt, zoals toen de auto binnen stond, of op de accu onderweg.”

“Vanmorgen ben ik voor half zes vertrokken. Voor het vertrek op zo’n lange rit kijk ik de auto na: de verlichting, bandenspanning en vloeistoffen. Waar nodig vul ik dan bij.” Nicole gaat verder: “Bij het tanken onderweg zet je normaliter de auto uit. Nu niet: alles om de temperatuur in de VebaBox constant te houden. Straks neem ik de veerboot naar Puttgarden, maar op de heenweg ging het over de A7. Dat is 150 kilometer om, omdat je de motor op de boot niet mag laten draaien.” 

Voordat ze weer verder rijdt vertelt Nicole nog over het landschap langs de A7 onderweg, de fraaie wolkenpartijen en de visarend die ze zag. En opeens weet ik het weer. Niet alleen heb ik een zwak voor de auto’s van CE; ook hun koeriers zijn leuk.

Ook een CE auto zien?

U kunt natuurlijk, net als ik, onderweg uitkijken naar de auto’s van CE. Voor nóg sneller succes belt u bij al uw zendingen met CE Special Courier. Meer weten? Neem contact met ons op.

CE Special Courier; voor zendingen die speciale aandacht vragen. Sinds 1977 ervaren in hoogwaardige logistieke dienstverlening. Nationaal én internationaal. Ook uw geconditioneerde zending komt gegarandeerd op tijd.
U kunt ons op ieder moment van de dag inschakelen, overal in Nederland. Met onze eigen vestigingen en een netwerk van zorgvuldig geselecteerde partners zijn wij altijd bij u in de buurt.